Jeanett solo

Folkmusiker och musikpedagog.
Jag njuter lika mycket av att spela själv, som med andra, inför publik som till dans eller med elever. I fokus eller i bakgrunden. För mig är alla delar lika viktiga och gemensamt för min musik är att den får präglas av sväng, glädje, känsla och elegans.
Min folkmusikaliska hemvist har jag i de småländska slängpolskornas lummiga skogar. Fiolen är mitt favoritinstrument, och det var med den kombinationen – fiol och slängpolskor – som jag blev riksspelman 1998. Men jag spelar låtar från hela Sverige och komponerar även musik själv.
Mina instrument är fiol och nyckelharpa.
Musikaliska förebilder och läromästare har jag i Magnus Gustafsson och Pelle Björnlert, båda småländska folkmusikprofiler. Min pedagogiska utbildning fick jag på Malmö musikhögskola och efter den utbildningen har jag jobbat som musiklärare och folkmusikpedagog på kurser runt om i södra och mellersta Sverige. Senast som folkmusikpedagog på Rättviks folk- och världsmusikutbildning. Varje sommar kan man träffa mig som lärare på Korrö folkmusikfestivals ungdomsläger.

Boka mig som spelman till bröllop, danskväll, konsert eller som kursledare.